Monday 17 September 2018

Turki Day 7 - To the airport

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.h.

Pagi ni kami turun 🏨 awal. Selepas check out, kami tinggal beg kejap kat lobby n p breakfast kat kedai faveret kami tu. Lepas ni rindu la kat çay, lemonade n roti pide. 

Lepas tu kami heret baggage, jalan kaki ke stesen Eminonu. Sambil tu, sempat gak kite singgah sat beli barang yg kawan kirim kat kedai tepi2 tu. He.. Sempat lg sembang2 ngan penjual 'balık ekmek' yg kami suke sgt tu. Kite tanye die, ni ikan ape? Die kate umruku,umruku.. umruku ni makerel tau. Sedap..😋
Pekerja warga Pakistan, tgh siang makerel.

Besar betul teko nih..


Pastu, berlari berkejaran la kami ke airport. Hahaha. Dari stesen T1 Eminonu kami turun di Zeytinburnu. Tukar tren M1 Zeytinburnu ke Airport Havalimani..
Baki Istanbulkart TL10.28. Harus repeat Istanbul lagi. 
Ni kite rase mesti Indonesian punye. Nmpk mase on the way to the airport. Next time plk.

Kena scan bag first. Line beratur panjang tau. Memang agak kalut la. Selepas melepasi Imigresen, melilau kami cari kaunter Singapore airlines. Airport Ataturk ni penuh dgn kaunter Turkish Airline. Kami sampai di kaunter Singapore airlines @ line G jam 11:45 a.m. Kaunter economy class pun dah tutup. Tinggal kaunter business class je. Kalau lambat lagi 15minit, alamatnye baggage kami xbole check in dah la. huhu. Lepas dpt boarding pass, kami pun jalan terus utk cap passport n terus menuju ke gate. Since kami dah terlewat, kami naik bas bersama penumpang business class. 😎

Semuanye berjalan lancar Alhamdulillah. Selamat masuk flight. Flight take off 13:30 p.m. Bila flight dah berlepas 3 jam dari Istanbul, baru kite teringat lukisan canvas yg kite beli @ underground station Eminonu. 😨 Tanye Lid, die bole kate xperasan.. Check kat ruang atas xde. 😱😭 Dah tertinggal lukisan ku.. Rasenye tertinggal dalam shuttle bas kat airport td. Huhu. Dah berjaya bawa dari hotel sampai airport, tetibe tertinggal dalam bas.. Bukan rezeki kite la tu. Terpaksa redha.

Lebih kurang macam ni la lukisan tu. Huhu..Next trip plk. He.. 

No comments:

Post a Comment