Tuesday 3 January 2023

Hatyai Day 5 Last day

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Jumaat 30 Disember 2022

Hari ni kami keluar awal untuk breakfast. Kali ni kami pilih Ayutthaya Halal Noodles restoren. Restoren ni kami tak jumpe dalam Google map. Tapi sebab ada org review kat tiktok, jadi adik sy search bangunan yg berdekatan, yang nampak dalam video tu. Sebenarnya restoran ni dekat dengan New Season Square hotel. Kalau tak jumpa, try search MT Lab Clinic. Confirm jumpa.

Hatyai Day 4 Shopping lagi

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Khamis 29 Disember 2022

Pagi ni jam 11 kami berjalan ke Hatyai train station. Walaupun tak dapat naik tren Padang Besar to Hatyai, at least dapat tengok stesen pun oklah. Jalan kaki dalam 10minit juga. The train hotel tu betul2 depan stesen tren. Tapi kalau stay kat situ, pastu nak jalan kaki hari2 ke area Lee Garden tu letih juga. Better cari hotel yg dekat2 dgn area Lee Garden market. 

Monday 2 January 2023

Hatyai Day 3 Makan-makan

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Rabu 28 Disember 2022

Hari ni kami plan nak breakfast di tempat yang viral tu. Jam 9 pagi kami naik tuktuk. Book di Grab TB151 je. 9.10 selamat sampai di Chabura dimsum. Orang boleh tahan juga ramainya tapi tak lama sangat untuk dapat meja. Mula2 kami order nasi2 n kyoza dimsum. Harga keras ye. Sy order cheese kyoza. Kyoza ni ade 4 pilihan, stim, goreng, cheese n seaweed. Kemudian kami pilih2 dimsum yg kecik/besar tu, sampai tak terpilih. Rase biase2 je. Kami buat syarat je p situ. At least kalau orang cerita, boleh la kami kata kami pun penah makan di situ. Dimsum di Penang lg byk variety n lg sedap.