Tuesday 17 May 2022

Bercuti di Johor Bahru - Part 1

بسم الله الرحمن الرحيم 
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد 
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pertama sekali, tujuan nak ke Johor Bahru (JB) ni sebab seumur hidup saya belum pernah sampai lg JB ni. Kami dah cross to Spore but JB tak pernah sampai lg. So, by hook or by crook, kami kena pergi JB. Nak tukar angin. Biasenye kalau cuti² ni takat balik Selangor. Kelantan & Terengganu pun dah biase p. Langkawi, walaupun suka sgt p, pun dah biase p. 

Pada mulanya, berat hati sebenarnye nak ke JB. Sebabnye jauh tu nak drive from Penang to JB. Pastukan, bila Google cari info pasal cuti-cuti JB, ada lah jumpa 1 blog AzieKitchen, yg tulis tentang percutiannya di JB. Blog² yg lain cuma listkan senarai tempat² menarik utk makan/lawat. So, what to expect, suasana kat JB tu acane, orang² nye cmne..mahal ke belanje kalau cuti² kat JB...tak jumpe kat blog.