Tuesday 2 July 2019

Itinerary 4 days -3 nights Singapore 2019

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hahaa..orang buat itinerary sebelum g travel. Kite buat lepas dah p. Tak pe la bole jadi panduan kat pembaca blog kite nanti. Kami berada di Spore selama 4hari, 3malam.

To the airport - Singapore

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selepas makan, kami terus jalan ke mrt Lavender(EW11) n naik tren ke Changi airport. Lama jugak dalam tren. Masa tu dah kul 8 lebih. Kami kena check-in luggage before 9.30p.m. Kami positif kami sampai airport awal. Better sampai lebih awal k. Sebab kite pernah bace kat blogs, ade orang tak sempat sampai airport by the time nak boarding sebab naik tren. Kalau agak2 dah terlambat nak ke airport tu, naik teksi je la. Dah la kena tukar tren di Tanah Merah Station(EW4) untuk ke Changi airport(CG2).

Pasar Geylang Serai & Mustafa Center

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ahad, 9 June 2019
Our last day in Singapore. Pagi ni tak beli sarapan di kedai mamak. Plan hari ni nak ke Pasar Geylang Serai. Tourist pass kami dah expired, so nak naik bas xbole, kena renew first kat kaunter di mrt Lavender. Kami bersiap2 kemas beg semua, jam 11 kami check out. Kami tinggalkan beg & stroller kat lobi hostel je. Senang nak bjalan. Kite try google about luggage storage at Changi Airport, cm mahal sangat plk..Jadi kami tinggalkan je kat lobi hostel. Free of charge. Jangan la tinggal barang berharga pula kan..Kami jalan kaki ke mrt Lavender. Kaunter tourist pass buka jam 12.00p.m, setgh jam lg. Buang mase nau kalau nak tunggu. Perut pun dah minta diisi. Anak2 pun dah minta nak makan.