Friday 21 February 2020

Untuk muslimat: Doa lambat datang haid.

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hahaha.. Tajuk pun.. Tak tau la nak buh tajuk ape yang sesuai. Sekadar perkongsian, semoga menjadi ilmu yang bermanfaat.. Setahun yang lalu, mase nak g umrah 2019, mase membuat perancangan nak g umrah tu, tak tercongak lagi tarikh2 datang bulan ni. Dah beli tiket, baru terfikir, kire punye kire, kite find out that tarikh period tu should be around tarikh kite sepatutnye berada di Mekah. Kami plan mase tu 9hb Februari masuk Mekah hingga tarikh pulang 18hb Februari 2019.


Kite ni datang period regularly every month, cycle dlm 28hari. Jadinye bila kire2 patutnye dlm tgh bulan Februari tu datang period. Maybe 13 or 14 Februari. Pikir2 macam mane nak buat ni. Actually this is not a big deal pun. Wanita yang menunaikan umrah boleh/perlu niat bersyarat.