Wednesday 20 July 2022

Raya (terkejut) 2022

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selepas 2 tahun PKP, PKPB, PKPD, PKPP ntah ape lagi.. Alhamdulillah akhirnya raya tahun ni (2022) dapatlah kami balik beraya di kampung. Tapi malangnya, lid tak dapat cuti raya. Kena turn shif dia hari raya tu. Jadinya kita n anak2 sj la yang balik raya di Selangor. 

Seperti tahun lepas juga, tahun ni kami berbuka puasa dan terawih di masjid. Seingat kita, mungkin ada 3 kali shj Ramadhan tahun ni yang kami berbuka di rumah. Qiamullail yang awal2 tu kami ada la pergi 2 kali sj sbb tahun ni start bulan April 2022, sekolah menengah dah start face-to-face. Jadi kena hantar abang g sekolah awal, jadinya tak boleh nak sahur dan solat subuh di masjid. 

Nak jadi cerita, sebab lid tak dapat cuti raya, kita pun terpaksalah drive sensorg bawa balik anak2 untuk beraya di Sgor.