Sunday 19 July 2020

Travel plan amids the pandemic

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ahahahhahahaha.. tajuk entry cam blog omputih.. Kemain.. Hahahaha.. Bak kate sorang traveler diy tegar, kenalan saye, kaki dah gatal nak travel.. Aii mau nye tak gataiii..dah bulan Julai dah haa.. Kalau ikut plan, kite nak travel ke Seoul, South Korea by end of July ni..awal bulan 3 ritu dah survey2 flight dah tau..yer la kan.. nak monitor harga flight ticket.. Plan je utk cuti raye haji.. Kami kan suke raye kat obersea.. tak padan ngan anak nak ambik Upsr, nk plan travel gak.. huhuhu


Sekali mai Covid-19, semua plan ke laut ler gamak nye.. Still Alhamdulillah, sekarang negara kita dah melepasi lockdown period, dah bole travel dalam negara.. patut tak kite repeat Langkawi? Hahaha..Pulau lain bukan xmau p.. like Pulau redang ke.. teringin gak..tp jauh la nak drive.. Langkawi je dekat.. kite malas drive..suke travel naik flight je.. dah tak  lama dah tu, harapnye, boleh la p travel abroad lagi.. I can't wait. Skrg ni mase untuk menyimpan, belanje jimat cermat, nak g travel punye pasal.. Hahaha.. ye la.. lain org lain kan.. ade orang suke kumpul hartanah, beli aset, beli emas.. kite suke habis duit travel. 

Meh nak berangan sat.. Berangan itu percuma kan.. ok, abis je Covid-19 ni, negara pertama kite nak p is Singapore..hahaha Singapore lagi?? Rindu la nk p sana.. Bg kite best la suasana kat sana.. Lagipun rindu nak jumpe Bonda Anie Din. 

Kedua, nak g Turki.. Again? Yup.. nak pergi negeri2 lain kat Turki yg kami belum pergi lagi.. xsabar nak p Masjid Ayasofia.. dulu 2018 masuk Museum Ayasofia..  skrg dah tukar status masjid, harus kena repeat ler.. 

Ketiga, if ade rezeki nak g Seoul, South Korea.. ni first wish list dulu.. sampai sekarang  tak sampai2 lagi ke sana.. Plan nak naik Thai Airways.. Penang-Bangkok-Seoul-Bangkok-Penang. Bulan 3 ritu dah survey2 dah tiket flight.. tapi sbb mase tu belum bersalin lagi, jadi tak terbeli la tiket..kalau terbeli, kan dah susah nak kena minta refund ler bagai because of Covid-19. 

Aktiviti terkini musim covid ni is joining virtual run (VR).. huhu even though kite brisk walk je. Jogging pun tak. Since lepas bersalin baby no. 5 ni, kite dah perasan cm diri sdiri ni kembang sikit la..sikit je tau.. kebetulan plk terjumpe iklan VR kat FB.. boleh la join sambil2 kumpul baju jersi VR..bole buat baju salin2 mase travel nanti..hahaha Padahal kite ni tergolong di kalangan orang yang malas betul nk exercise.. balik keje melingkau je dpn TV, klu tak memasak sekalipun. Oklah sambil2 VR, bole la kite meningkatkan stamina.. bukan panjat gunung je perlukan stamina, hahaha.. Travel DIY pun perlukan stamina..sebab setakat ni tempat2 yang kite dah p semua jenis banyak berjalan kaki.. (macam la byk sgt tempat die p kan).. tak kisah la.. jalan dalam airport pun penat oo, seret beg lagi, anak2 lagi. Jadi kena maintain fit bila nak travel.

Cukup lah takat ni..Len kali sembang plk.. Tq bc blog kite..

No comments:

Post a Comment