Sunday 7 June 2020

Raye kami 2020

بسم الله الرحمن الرحيم
 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Allahuakbar. Lelah juga duduk di rumah musim Covid-19 / PKP ni. Dah hampir 3 bulan di rumah. Rindu dengan rutin biasa yang dulu, kecuali yang rutin pergi keje.. Hehehe.. Dah lama tak masuk Sunshine Square n Longwan beli barang dapur.. Rindu nak berwindow shopping kat Queensbay Mall.. Dah lama tak pi Masjid Al-Mustaghfirin Sg. Tiram.  Rindu bau masjid..Tahun ni xdpt nak berbuka puasa n terawih di masjid cm tahun2 lepas. 

Nak selit sini gambaq raya kami tahun ni.. Huhu.. Beraye ngan anak2 je.. Lid keje..Raye pun serupe tak raye la kan tahun ni.. Duk Penang, tak leh rentas negeri.. 

Dah rindu la nak usha flight kat skyscanner, nak book hotel kat Booking.com.. Rindu nak study travel blogs n vlogs, rindu nak berbackpack g travel..walaupun selalu bawa luggage..hehe

Serius dah tak sabar nak sambung travel.. Aritu stop sbb dah tak larat bawa perut.. Ngan tak bole naik flight.. Pastu my first son should has his Upsr tahun 2020 ni.. Tiber2 mai makhluk Allah si covid-19 ni plk.. Upsr pun dah cancel, what to do now...? New normal.. Sama2 la kita semua mengamin kan doa ni ye.. "Ya Allah, angkatlah covid-19 ini, supaya kehidupan kami kembali seperti dulu." Amin..

Rindu la nak p umrah lagi.. Niat di hati tahun 2021 nak bawa anak sulung g umrah.. 😭 Umur saye dah nak masuk 40 dah tahun depan.. Saye selalu doa semoga Allah panggil buat haji sebelum umur 40.. Semoga tahun depan kite semua terutama pembaca blog saye tercalon mendapat panggilan haji ke Baitullah. Amin.. Sama2 aminkan ye.. 


No comments:

Post a Comment